Symmachia HS6 – Gavoc ‘10 HS3

Deel onze passie...

Op zaterdag 27 oktober stond de ouderwetse derby tegen een zeer ervaren (lees veel volleybaljaren) uit Oud-Gastel op het programma. Heren 6 deed echter qua ervaring niet veel onder. Zij konden weliswaar geen beroep doen op Pim, die was er tussenuit gevlogen, maar brachten wel de fameuze Koen-brothers tussen de lijnen. Tijdens de warming-up spatte de gretigheid al van het Symmachia-team af, en te zien was dat ze na twee nederlagen op zoek zouden gaan naar een broodnodige overwinning.

Het eerste punt van de set was voor Eugene en in de eerste servicebeurt van Wannes, liep het team snel uit naar 4-1. Na een paar missers in de servicebeurten, kon Ben 5x achter elkaar serveren en werd de score opgetrokken naar 10-3. Gavocprobeerde met een time out het tij nog te keren, maar dankzij een fenomenale snoekduik van Ben en een goed blok van Eric, kwam de score boven de 20. Daarna kreeg  de tegenstander teveel punten door wat foutjes, waardoor Jeroen ingreep met een time out. Die had wel succes, met een mooie smash van Wannes werd de stand 23-18 en even daarna kon Ben met 25-20 de winst binnen halen.

De tweede set, begon wederom met een punt van Eugene en door foutjes bij de tegenstander en alert spel van onze 6 heren, werd de score via 7-2 opgehoogd naar 12-3. Mede door de service van Mark, die een aantal Michael Changetjes (voor de oudere tennisliefhebbers) opvoerde konden de punten binnengehaald worden.  Niets aan het handje zou je denken, maar de scherpte was even weg, waardoor de stand op 21-18 kwam en daarna zelfs op 21-21. Door alle zeilen bij te zetten, kwam er met een beslissende smash van Wannes toch nog 26-24 op het bord te staan. Door het oog van de naald.

Aan het begin van de derde set komt er met Willy voor Ben, vers bloed in het veld en warempel het eerste balcontact van Willy is direct goed voor een punt. Daarna komt de klad erin en nadat Bert voor derde keer de bal uitserveert, komt de stand op 3-5 voor Gavoc. De peptalk van Jeroen tijdens de time out doet wonderen, want Wannes scoort o.a. met een goed blok 3 punten achter elkaar. Toch lukt het niet om afstand te nemen, het is om en om scoren totdat er toch een gaatje komt op 19-16. Wederom time out en ondanks een briljant balletje ineens van spelverdeler Eric, wordt het toch 22-21. Tijd voor een derde time out denkt Jeroen, tjsa als de scheids het niet aangeeft dan gewoon aanvragen. Uiteindelijk niet gekregen, maar het was voldoende om Gavoc uit het spel te halen, waardoor wederom Wannes met hoge snelheid de bal de vloer laat voelen, eindstand 25-23. Daarmee in ieder geval de winst veilig gesteld en dan nog proberen de focus te houden

voor de bonuspunten in de vierde set.

In de laatste set komt Jeroen v. D. Eric vervangen en Ben is ook weer van de partij. Na een rommelig begin met wat onnodige fouten, roept Jeroen S. zijn mannen bij elkaar en de 3-4 wordt daarna omgebogen naar 5-4. Daarna is duidelijk te zien dat veel ervaring en conditie niet altijd samengaan, de scherpte is er aan  beide kanten wel vanaf. De stand gaat naar 13-15 en in het punt daarna hebben we direct het hoogtepunt van de vierde set te pakken, als Ben en Eugene samen over de vloer rollen na een mooie redding. Helaas eindigt die rally in het voordeel van de gasten. Op 18-18 redt Mark in extremis nog een punt, maar de achterstand loopt via 18-20 alsnog naar 20-24. En net zoals in de vorige twee sets, verzorgt Wannes het laatste punt door de bal keihard in het net te smashen. Eindstand in de set 20-25, met 3-1 wel de wedstrijd gewonnen. Hopelijk is hiermee de weg omhoog weer gevonden.  Met de huidige vierde plaats, is een plaats in de top drie nog steeds in beeld.