Ook het seizoen van Heren 2 is gestart

Deel onze passie...

Op zaterdag 29 september keek Heren 2 tijdens de eerste set al tegen een redelijke achterstand aan bij de eerste thuiswedstrijd tegen het net gepromoveerde Sic Pugno. Na de matige start, zag het er naar uit dat de eerste wedstrijd van het seizoen een lastige ging worden. De achterstand van 6 punten was te veel en de eerste set werd met 18-25 verloren. Helaas konden Arno en Daan er deze wedstrijd ook niet bij zijn, waardoor er toch een stuk ervaring en lengte miste.

Ook de tweede set begon stroef, maar werd uiteindelijk toch op spannende wijze gewonnen met 28-26.  Ook al was het toch nog wennen om met zoveel nieuwe teamgenoten samen te spelen, is er toch op karakter gewonnen.  Na de tweede set begon het wel steeds beter te lopen. Er werden minder eigen fouten gemaakt en ook de passing kwam wat beter bij de spelverdeler. De derde set werd, ondanks een klein opstootje tussen de teams, nipt met 25-23 gewonnen.

Nu was de kop er eindelijk af, het zelfvertrouwen steeg en de sfeer binnen het team was goed. Een sterke start met veel service druk leverde uiteindelijk een redelijke voorsprong op van 6 punten. Nu was het zaak om de voorsprong vast te houden. Maar in plaats van de voorsprong vast te houden, werd er vol gas gegeven en sleepte het team, door onder meer een paar mooie aanvallen op buiten van Rick, de set overtuigend binnen met een eindstand van 25-14.

De eerste winst van het seizoen is een feit, waarbij we het onszelf toch lastiger hadden gemaakt dan nodig was. Volgende week volgt weer een thuiswedstrijd, alleen nu tegen Spirit. Hoewel we Arno nog een weekje moeten missen, hebben we er vertrouwen in dat we de lijn van de laatste set door kunnen zetten en een mooi resultaat gaan neerzetten.