Geslaagde Super Saturday voor De Moriaan Symmachia

Deel onze passie...

De Super Saturday afgelopen zaterdag was een groot succes. Al vanaf ’s ochtends bij de wedstrijden van de mini’s en oudere jeugd was het gezellig druk. Het werd daarna alleen nog maar drukker en in de loop van de middag barstte sporthal D’n Dijck bijna uit zijn voegen. Excuses aan de omwonenden voor de parkeeroverlast.

Bij een Super Saturday spelen zowel het hoogste damesteam als het hoogste herenteam thuis in dit op zaterdag 11 januari. Voorafgaand aan de wedstrijd van Dames 1 kon de jeugd t-shirts versieren,  die werden daarna vol trots geshowd. Onder andere door Lotte, Veerle, Syd, Finn en Joury die Spikey waren bij de wedstrijd van Dames 1 tegen Voleco  

Om 17.00 uur begon Dames 1 onder grote belangstelling aan haar wedstrijd. Misschien wat overweldigd door deze belangstelling, werd de 1e set verloren, maar dat werd rechtgezet in de rest van de wedstrijd. De dames wonnen hun wedstrijd met 3-1 en blijven daarmee ongeslagen koploper in de 3e Divisie.

Na de gewonnen wedstrijd van Dames 1 stond de kraker Heren 1 tegen Zuvo uit Zundert op het programma, een echte streekderby. Na een wat stroef begin werd de eerste set op het nippertje gepakt. In de tweede set verdween de focus bij de spelers uit Roosendaal en werd die set ook verloren met 24-26. In de laatste 2 sets ging de knop om en kwam de concentratie en strijdlust terug. Dit resulteerde in dikke winst van de laatste 2 sets. Wat niet onvermeld mag blijven is de inbreng van Spikey Bryan Godschalk, die de wedstrijd opende met een heuse sprongservice. Onze jeugd liet zien dat we in de toekomst op mooi volleybal in D’n Dijck mogen rekenen.

Spikey Bryan Godschalk in actie

Met twee gewonnen wedstrijden was deze Super Saturday sportief gezien een groot succes. Het enige wat het humeur voor even verstoorde, was het resultaat van onze Oranje Dames die zich helaas niet wisten te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De wedstrijd werd met veel belangstelling op een groot scherm gevolgd.

Tijdens deze Super Saturday werden ook de sponsoren in de watten gelegd en de leden van de Club van 50. Die speelden nog om mooie prijzen op het dartbord, tussen de wedstrijden door. Na afloop van de wedstrijd van Heren 1 werd gezamenlijk geproost op een gezond en sportief succesvol 2020. De avond werd afgesloten met een spetterend feest in Veld 3, onze kantine.