Corona update 26 januari 2022

Deel onze passie...

Dinsdagavond 25 januari is bekendgemaakt dat de sportcompetities weer mogen starten en de Nevobo heeft besloten komend weekend weer van start te gaan. Enerzijds erg goed nieuws maar aan de andere kant moet er nu heel snel, heel veel geregeld worden en kunnen wij ons voorstelen dat er ook zorgen zijn.

 1. Herstart competitie vanaf komend weekend

De Nevobo heeft het voornemen om de volledige competitie uit te spelen. Voor de jeugdteams betekent dit dat zij de halve competitie van de 2de helft spelen. Voor de senioren betekent dit dat alle wedstrijden van november/december/januari opnieuw ingepland gaan worden. De competitie gaat langer door. Normaal gesproken eindigt de competitie in april. Dit jaar kunnen wedstrijden gepland worden t/m 21 mei.

Er komt een nieuw wedstrijdschema uit. Het concept schema, inclusief inhaalwedstrijden, wordt op 1 februari gepubliceerd. Op 6 februari wordt deze definitief vastgesteld. Kijk volgende week goed of er wedstrijden tussen staan waarbij je niet kunt als team. Let met name op de periode april/mei. Geef dit uiterlijk 6 februari door aan Susan Broos via wedstrijdsecretariaat@symmachiaroosendaal.nl Zij kijkt dan mee of er verplaatst kan worden.

 1. Teams afmelden voor wedstrijden

Het kan zijn dat jullie de herstart deze week nog te vroeg vinden. Bijvoorbeeld als je te weinig hebt kunnen trainen en een te groot risico op blessures loopt. Mocht je nog niet willen/kunnen spelen, dan wordt daar soepel mee omgegaan. Er wordt dan een nieuwe datum gepland. Dit kun je via mail doorgeven bij wedstrijdsecretariaat@symmachiaroosendaal.nl. Doe dit op tijd, uiterlijk vrijdag 12.00 uur!

Voor onze tegenstanders: Als jullie willen afmelden voor een wedstrijd kan dit via mail wedstrijdsecretariaat@symmachiaroosendaal.nl. Is dit op de wedstrijddag zelf dan naast deze mail ook even naar onze sporthal d’n Dijck bellen (telefoonnummer 0165-533 835).

 1. Corona regels in d’n Dijck en tijdens het sporten

In de sporthal

 • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Vrijwilligers hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien op het moment dat zij een functie voor de sport vervullen.
 • Mondkapje verplicht voor personen vanaf 13 jaar bij verplaatsing binnen.
 • De kantine is geopend tot 22.00 uur.
 • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open.
 • Tijdens de sportbeoefening is 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar niet verplicht. Voor en na het sporten is 1,5 meter afstand houden wel verplicht.

Publiek in de sporthal

 • Het publiek heeft een vaste plek op 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Mondkapje verplicht bij verplaatsing binnen.

De kantine is open onder de volgende voorwaarden

 • Binnen is een mondkapje verplicht. Dit geldt voor bezoekers en personeel. Personeel heeft altijd een mondkapje op. Bezoekers moeten een mondkapje dragen bij verplaatsingen. Bijvoorbeeld bij toiletbezoek.
 • Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden tussen bezoekers onderling.
 • Een vaste zitplaats is verplicht.
 1. Indeling scheidsrechters voor thuiswedstrijden

Er is een nieuwe indeling gemaakt voor scheidsrechters die thuiswedstrijden moeten fluiten, deze indeling is via mail aan alle leden gezonden. Hou zelf ook goed in de gaten dat de wedstrijd waarvoor je ingedeeld staat doorgaat. Wij verwachten nog wel wat aanpassingen de komende weken en zullen jullie daar uiteraard ook over informeren. Heb je vragen over de indeling, dan kan je contact opnemen met onze scheidsrechtercoördinator Pim Vogel via scheidsrechters@symmachiaroosendaal.nl

 1. Regels verruimd voor invallen bij andere teams

Voor het restant van seizoen 2021-2022 heeft de Nevobo het besluit genomen om de invalmogelijkheden te verruimen. Hiermee krijgen verenigingen de mogelijkheid om meer wedstrijden doorgang te laten vinden met gebruik van invallende spelers en wordt de uitval van wedstrijden wegens corona-gerelateerde oorzaken zo klein mogelijk gemaakt. In de bijlage tref je de bepalingen aan waaraan je moet voldoen. Let er zelf op aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Wij zijn gisteren overvallen door het bericht dat de Nevobo heeft besloten de competitie direct weer te starten. De voorbereidingstijd is erg kort en er is nog veel onduidelijk. Wij hopen dat we met elkaar alles weer snel op de rit krijgen en dat we veilig en met plezier kunnen gaan sporten.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan via secretariaat@symmachiaroosendaal.nl contact op met het bestuur.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van De Moriaan Symmachia Roosendaal

Bert, Kees, Erik-Jan, Susan, Nicole en Ron