De eerste thuiswedstrijd

Deel onze passie...

Hij zat er al een beetje aan te komen. De eerste thuiswedstrijd van Heren 1 in D’n Dijck. Het beloofde een spektakel te worden, waar nog lang over na zal worden gepraat.

Zoals aangegeven speelde Heren 1 weer voor het eerst thuis in het seizoen 2018-2019. Na een goede overwinning op Volley2B, is er weer hard getraind om gefocust aan de wedstrijd tegen AVVA H1 te beginnen. De eerste set stond Heren 1 geconcentreerd te spelen. Na een aantal mooie punten en werklust werden er aan het einde meer punten gemaakt door Heren 1, waardoor er een mooie 1-0 voorsprong op de borden stond. En het publiek, vooral de jonge talenten van Kraftwell Symmachia, waren door het dolle heen.

Echter zou die eerste set niet veel goeds betekenen voor de tweede set. Het begon slecht bij Heren 1, men was er niet bij en daardoor werden net de kleine foutjes gemaakt die het verschil in de set kunnen geven. Naast het uitvallen van onze libero, Roel (hopelijk valt het mee!), was het licht in de hoofden van de Kraftwellers ook even uitgevallen. Dit betekende een kleine afgang en een score van 1-1 op de borden in D’n Dijck.

Het voordeel aan volleybal is, dat er dan in de derde set gewoon weer 0-0 staat, en er weer 25 punten gemaakt moeten worden voor de setwinst. Na een sterk begin van Heren 1, werd er een kleine kloof geslagen, welke in de rest van de set niet of nauwelijks meer zou worden overbrugd. Hiermee werd de fundering gelegd voor de winst in de derde set, met dus een stand van 2-1 voor Heren 1!

In de vierde set was het begin opnieuw moeizaam (Hier zit dus nog genoeg rek, trainen, trainen, trainen). Met een achterstand beginnen is niet eenvoudig, en zeker niet tegen een team als AVVA H1 wat de blokkering deze set goed op orde had. Na een redelijke inhaalslag van Heren 1, werd er net niet aan het langste eind getrokken, 2-2 en dus een beslissende 5e set.

Heren 1 was vastbesloten om deze set alsnog binnen te slepen, en dus de overwinning in D’n Dijck te kunnen vieren. Deze set was het blokkerend even anders, het blok stond goed bij Heren 1 waardoor een goede opening garantie was op de winst van de wedstrijd. Met 3-2 heeft Heren 1 ook AVVA aan het lijstje van overwinningen toe kunnen voegen.

Met dank aan het publiek!

Na hard trainen deze week zal er zaterdag gevochten worden voor de punten tegen City Bril Krimpen in Krimpen aan de IJssel.

Over 2 weken is het Super Saturday in D’n Dijck, waar Heren 1 en Dames 1 thuisspelen, zien we jullie tijdens 1 van deze wedstrijden?!