De kop is eraf

Deel onze passie...

Tsjonge jonge, het is zover. De competitie is begonnen voor het eerste herenteam van Kraftwell Symmachia Roosendaal. Na een enerverende reis richting Bergschenhoek kwamen wij aan in een al te sfeervolle kantine.. Daar een lekker senseokoffietje gedronken, en we konden gaan omkleden voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen!

Na een wat uitgelopen hoogstaande pot, mocht heren 1 beginnen aan het inlopen op het middelste veld in sporthal De Ackers.

Daar gaan we dan, de eerste set. De allereerste set van het seizoen zal niet worden herinnert als 1 van de meest mooie en beste sets ooit gespeeld. Er stond veel spanning op hoofd, schouders, knie en teen (haha ja dat ene nummer). Om niet de armen te vergeten. Dit betekende dat er nog gewend moest worden aan het spelen in het eerste? Wie zal het zeggen. Echter gingen we er deze set dus wel aan, en konden we met een 0-1 achterstand beginnen aan een inhaalrace.

Wat een inhaalrace moest worden werd het ook (man man man, wat een strijdlust…). Hard werken, dat moest het worden. De beloning zal wel volgen. Met wat verschillende wijzigingen werd de tweede set aangevangen. Heren 1 begon deze set serverend en blokkerend erg sterk, waardoor een marge werd opgebouwd die onze gastheren uit Bergschenhoek niet meer zouden overbruggen. Een 1-1 stand op de borden, en het publiek werd gek. Er waren zeker 3!! zeer trouwe supporters aanwezig die heren 1 zagen stunten. Heren 1 begon potentie te zien in deze wedstrijd, zaak om deze lijn door te zetten naar wat komen gaat.

Het ‘Mihoen’ heeft geklonken, tijd voor de derde set. Dat het stroef ging is een understatement. Heren 1 had het moeilijk met het op de knieën krijgen van de promovendus uit de promotieklasse. Maar, zoals men zegt, meer punten dan de tegenstander, dan win je. Dat heeft heren 1 laten zien in de derde set. Na een grote voorsprong in het einde nog weg te geven, bleef er een ruime marge van 2 punten over. Dit betekende een overwinning in de derde set. Jeetje zul je denken! Van 1-0 achter, zowaar naar 2-1 voor. Dat is al een prestatie op zich natuurlijk, maar de droom van heren 1 bleef voortduren.

Dat bleek wel uit de vierde set. Kraftwell heeft helemaal geen zin om vandaag een 5e set te spelen. Dit is makkelijk te denken natuurlijk, maar doen is een tweede. Met hard werken en veel motivatie is er toch een mooie eindstand op de borden geprojecteerd in de Ackers. Veel huilende mensen, en erg weinig lachende supporters (3! Deze willen wij erg graag bedanken voor de steun en geloof in ons kunnen, Pieter ben je nog wakker??) Een lekker gevoel om als team met 3-1 van het veld te stappen bij een eerste uitwedstrijd.

Deze week zullen wij nog 2 keer hard trainen, om zo zaterdag goed voor de dag te kunnen komen! Zaterdag 27 september zal AVVA haar opwachting maken in de kolkende sporthal D’n Dijck in Roosendaal, zien wij jullie daar?!